25 May 2010

Kawen-Kawen

Dulu masa kecik-kecik,aku suka main kawen-kawen dengan teddy bear aku.LOL! Biasa lah,aku tak suka mingle dengan orang sangat,kawan-kawan adalah terhad jadi kawan yang setia menemani aku ialah para teddy bears yang comel-comel tu saja.

Sejak dari kecil aku lebih banyak menghabiskan masa dengan nanny daripada dengan parents sendiri.Mungkin sebab itu aku sangat manja dan rapat dengan nanny and her husband sampai sekarang.Aku panggil diaorang tok dan tokwan. Tok (nanny yang jaga aku) tu sudah meninggal 6 tahun lepas. Al-Fatihah untuk arwahyarhamah tok. :(

Berbalik kepada tajuk di atas,how time flies! Saudara-saudara yang umur setahun lebih muda mahupun setahun lebih tua daripada aku dah nak kawen!! Can you imagine that??

Sorang tu baru umur 19 tahun,dah nak kawen.Ingat lagi dulu kitaorang sama-sama main bunga api bila menjelang hari raya dan sama-sama pergi kutip duit raya di surau kampung. Dan sekarang dia dah nak kawen weh!!

Cuba korang bayangkan aku yang tak matang+perangai baik sikit daripada budak umur 8 tahun+manja dengan parents+tak pandai berdikari+suka jerit bila tension+suka shopping benda yang cun which is mahal juga kadang-kadang tapi tak guna duit sendiri+suka dan kuat merajuk (twin dan jerry paham sangat perangai ni).pendek kata,semuanya tak macam orang dewasa. Macam mana saudara aku tu nak kawen 10 June ni?

Dah la aku baru tahu dia nak kawen petang tadi.Gila weh! Aku tak dapat bayangkan kalau aku di tempat dia.Aku belum bersedia!!!!! Lagipun aku belum ada calon yang sesuai lagi,siapa nak dengan aku yang serba negatif ni. Mungkin sebab aku punya rhesus negative kot.LOL.

Selamat Pengantin Baru buat kau!
Semoga kekal hingga akhir hayat.
Aku punya turn yang ke infinity kot,aku fobia tengok orang sekeliling asyik bercerai saja. Fobia Fobia Fobia tahu!!!!


Aku main kawen-kawen cukuplah.

No comments: