06 June 2010

Assalamualaikum Cinta

This is sticky post.Please scroll down for the latest entry
First time tertengok drama ni di TV9 beberapa minggu lepas.Terus aku macam jatuh cinta dengan drama ni.Kalau tak salah,drama "Assalamualaikum Cinta" ni dah lama keluar di kaca tv.Ini hanya ulangan saja.

Tahu sajalah aku ni kan buta drama Korea dan Indonesia.Pendek kata aku kurang layan drama lah,aku lebih suka tengok cooking show saja sebab 'ringan' dan mudah nak faham dan juga cepat habis.Panjang betul huraian aku kan!

Tetapi,setelah 'tertonton' drama ni aku mula tertarik dengan plot drama ni.Well,drama Indonesia mahupun Melayu biasalah kalau tahap cliche nya itu agak tinggi.Fakta itu tidak dapat disangkal lagi.

Hero drama ni,Richard Kevin ganteng amat! Memang bikin hatiku melayang.Mungkin kerana dia ada darah campuran,itu sebab memang pergi drama ni.Masyukk!

Kalau korang nak tengok ulangan drama ni,boleh stay tuned at TV9, 11am-12pm ; Monday-Thursday.Memang pergi!!Semenjak layan drama ni,walaupun aku tidur pukul 5 pagi,aku tetap akan bagun sharp pukul 10 pagi demi mas Kevin!!


tengok mulut dan hidung si Kevin ni mengigatkan aku pada seseorang! Tapi seseorang tu mungkin kulit sawo matang sikit daripada si Kevin ni.huhu..I miss ya!




aku kepingin amat mahu ada pacar seganteng ini dan akan cakap "Assalamualaikum Cinta" setiap kali ketemu dengan aku....



p/s: ada gaya jadi bibik indon tak aku cakap macam tu?LOL
p/s/s:disebabkan aku suka gila tengok mamt ni,aku buat sticky post untuk entry ni sampai 6 June.puas hati.wakakakakakakakak..gelak sepenuh hati!

5 comments:

fikah © said...

sinetron alisa yang kat tv3 tu,hero dia pun ensem gak.

a's said...

oh tidak!! ini membikin hati melayang ni.dari tak minat terus jadi minat!

btw fikah,i've downloaded full episodes of personal taste.yeay!!

fikah © said...

ish.
jeles tol.
nak show off la tu.
heee.
sayang la anna!!
bleh copy2.

yana said...

ceta ni best! ta pnjg mcm ceta2 laen ^_^ selamat menonton

a's said...

fikah-hehe..sengaja nak buat awak jeles

yana:yeka?hehe..baru tgk ulangan.tu pn kadang-kadang ter-miss jugak