06 July 2011

Vacation: Langkawi #4

sambung kisah perjalanan yang mencabar di Langkawi ni.

Aku dan Miss A order makanan masing-masing di KFC sebelah Marina Port or whatever its new name i don't know. Since the KFC sangat tak ada orang,so they will cook every single things ONLY when customer order it.


Meanwhile,kitaorang pun buat sesi "Ice breaking" lagi. Biasalah,mana puas bertanya lagi tadi. Miss A pilih seats tepi window. Miss A cakap lagi,dia selalu datang KFC tu malam-malam dan memang cantik sangat pemandangan waktu malam di port tu. Suasana pun romantik jug! OH,nanti nak honeymoon dengan future better half dekat sini lah (berangan!).


Bersembang punya bersembang,our food pun sampai. Oh lupa nak cakap Miss A belanja okay!! Udah ler minyak kereta isi FULL TANK,belanja makan lagi,bawak jalan-jalan lagi,drive lagi. Aku tak keluarkan duit 1 sen pun untuk itu semua. Dia cakap ayah dia suruh belanja and bawak aku jalan puas-puas. Aku pun senyum,tapi still rasa tak best sebab orang belanja sampai macam tu sekali ;'(


Back to story,akak hantar makanan tu kasi la makanan kitaorang. Udah dapat makanan tu,aku pun terfikir macam nak tapau saja since masih kenyang lagi. Tapi aku perasan kenapa kakak KFC ni tak blah lagi dari meja kitaorang?


Dengan senyum simpul,dia hulurkan 1 tisu betul-betul depan muka aku seraya berkata:


tisu paling atas no 1 (belakang tisu tu ada tulisan lagi tp biarlah rahsia),then tisu bawah no 2.
p/s: abis la aku dok jaja number phone mamat ni dekat blog pulak.AMPUN!


"Ada orang bagi,dia nak berkenalan"


Oh,that's so fishy! Lepas tu aku cakap

"Oh,yeka?"

Simple sebab aku MALU dan aku dapat rasa both cheeks turned pink! Tapi aku berlagak cool depan Miss A. Kitaorang sambung borak lagi. Sambil teman Miss A makan,aku sedut air gas warna merah hati (strawberry) tu saja.


Disebabkan hujan masih lebat,dan aku masih gedik nak ambil gambar port tu makanya kitaorang terpaksa melepak di KFC tu lagi sehingga hujan berhenti.


Kitaorang dah makan habis,hujan semakin reda tapi still boleh membasahkan kamera la.


Tetiba,datang seorang pekerja KFC lagi. Kali ni akak lain pulak datang.Dia cakap

"Dik,orang tu kasi lagi. Dia betul-betul nak kenal dengan adik".


Perghhhh,apa desperate sangat budak ni? Aku pun buat-buat ambik jelah both tisu tu masa nak bergerak keluar from KFC tuh. And I heard one voice yang cakap "Eh nak balik dah?" and i thought he's that guy yang desperate tu. Aku jeling saja,tapi tengok muka that guy not bad la. Idok ler burok bebenor kate ko...hahaha


We proceed our journey to the other side of the port.its called "Perdana Quay". And there is one 5 stars hotel there called "Dana Hotel". Seriously the ambiance,architecture,design,landscape are super awesome!! And the hotel got it's own private pool and beach too!! Double awesome!!

ini pemandangan opposite KFC td,kira seberang lah,tapi boleh pusing laut ikut jalan darat by car.
p/s: cantik kan boat kayu tu? Amazing!! Semua hak milik orang putih yang suka sailing dan "singgah" Malaysia.



Miss A cakap price rate per night maybe starting from RM500++-RM1000++. Perghhh! Mantop!


Jalan-jalan ambil gambar,then jalan-jalan sampai rumah api ambil gambar lagi.


kereta itu banyak berjasa pada hari tersebut.FULL TANK yang penting.hihihi.







Bersambung............

7 comments:

Cik NurulZaty said...

haha..tringat kes resit kat satay zul kt kuantan..i pun kena gak. tpi xdelak dia bgi no fon..hee

a's said...

#Cik NurulZaty
hihihi...i simpan je tisu ni,buat kenangan...tak mungkin nak contact budak tu! lol

munira said...

anna sejak2 cuti saham makin naik ni..wah2..seronok2 ramai nk berkenalan..sy nk berkenalan jgk ngn awk!!boleh x??huhu :)

a's said...

#Munira
haha,apa pulak sejak cuti?mana ko tau nih....jeng3...

boleh2,saya nk berkenalan dgn cikgu bm and geografi!!! NAK SAIN!!!

munira said...

hahaha yg dkt fb 2 ari2 ko ckp abg instal lptp ko gatal..haa die nk ngorat ko la 2..hee.. femes emes nyahh.. nk sain ke..meh i sain meh..

a's said...

#munira
hahahahaha! lupa plak aku..ala,permainan dunia ja tuh..

nak sain atas gitar boleh?hihihi

iela_fadila alias said...

haha,siannya org tu !\
nasib la abg oi..
kwn sy not for sale,acewah,hehe