03 October 2011

Everything Has It First Time #2

Harini nekad lepas kelas EAW,terus nak ke KOM untuk keluarkan duit dan ke klinik. Tapi since Srii pun macam nak join aku ke klinik so kitaorang pun menuju ke klinik terus dari kuliyyah.


Nasib harini agak baik mungkin,ada kakak senior dentistry tumpangkan kitaorang balik ke mahallah and dapatlah menjimatkan masa untuk ke klinik.


At first masuk klinik tu, "Wooaaaaaa,ramainya orang!" aku cakap.


Tanya Srii nak ke jumpa doktor? Aku macam wajib je jumpa sebab dah tak tahan sangat dengan demam malam-malam ni. So we decided to wait. After 30minutes of waiting dapat jumpa doctor. It was our very first time 'visiting' the Health Center in here. Before this aku ada juga nak jumpa doctor tapi masa tu memang asyik clash je sebab doctor busy.


So,this time dapat jumpa jugak akhirnya.


My systolic reading is 109mmHg, diastolic reading is 67mmHg which is still in normal range.


Blood Pressure Level (mmHg)
Category Systolic
Diastolic
Normal < 120and < 80


So doctor kasi Paracetamol (fever), Antibiotic and Glycerine of Thymol for gargle only (sore throat). And the thing that I wanna highlight here is,the quote at the medicines pack

Indeed!! HE is the one who can cure all type of diseases!




okay dah nak tidur,baru lepas makan ubat...


4 comments:

max*bubble said...

Ohh take care kak ana .
Syafakillah :)
kak sri too :D

iela_fadila alias said...

cepat2 sembuh,aminn.. :D

iela

a's said...

#max*bubble
thanks dear!!!

a's said...

#iela_fadila alias
thanks babe!!