14 December 2011

Situasi #1

Sedang enak mimpi indah, tiba-tiba kedengaran lagu rock jerit ala-ala nak pecah tekak berkumandang dari hanphone all time favorite kategori Legend, SE K800i aku tu. Buka mata 30%, tengok jam baru pukul 1 pm. Okay kelas pukul 2, pukul 2 jugak baru aku nak naik shuttle bus dari hostel ke kuliyyah -___-"


Sambung tidur barang setengah jam,sekali lagi lagu rock hentak kepala dekat dinding berkumandang dan kali ni terpaksa menyerah dan paksa diri untuk tinggalkan katil dan bantal-bantal dan comforter sekalian. Ya, aku memang ada perangai pelik iaitu tidur WAJIB pakai comforter even blackout takdak electric pun aku still boleh tidur dalam comforter minimum 1 jam. Tak percaya,sila tanya mommy monster. She knows me the best, besides HIM.


Maka dengan paksa rela melangkah kaki menuju ke toilet dan ambil wudhuk.


Pulang ke bilik dan siap-siap nak pakai telekung. Dan baru nak niat "Sahaja aku solat fardhu zohor empat rakaat tunai kerana Allah ta'ala" sekali zappppppppppppppppp......................



Astaghfirullahalazim....Apa aku buat lawak ni,aku ABC -___________-" lah bingai. *monolog dalaman*







Moral: Pikiran tak waras (mamai) bila baru bangun tidur. Please don't call me when I am asleep, you might hear me mummbling and talking rubbish

10 comments:

fikah © said...

Ow-kay, sorry to say, but that's so worth to be LOL-ed.
:D
Oh Anna...

a's said...

#fikah
hahahaha..sengal sangat bukan aiyoyoyo -______-"

Othman F. said...

Oh my. unexpected ending! hahahahaha. aku ingat jam ko salah ke hape ke.lols

Kay Amira Zain said...

HAHAHAHAHA , this is so funny :D
first time jumpa orang lupa dia cuti xD

a's said...

#Othman. F
hahahaha,aku suka memalukan diri sendiri #facepalm kalau jam rosak aku jerit satu bangunan

a's said...

#Kay Amira Zain
HAHAHAHAHAHAHAHAHA i know i am sengal -_____-"

FatinSyahirah said...

haha. boleh pulak kann. eh, kita sama lah, kalau tido kena pakai comforter. even siang2 buta pun, sampai orang pelik n tanya, 'eh kau tak panas ke?'. lagi lenaa kottt.

a's said...

#FatinSyahirah
hahaha.LOL..yeap,best kan tido dalam comforter.rasa mcm secure dan warm! tambah2 time hujan...bestnya!

bunyamin khair said...

ABC tu gapo?

a's said...

#ABC tu Allah Bagi Cuti.ngehh