24 January 2012

Day 7 of Hoildays

Atas permintaan 2 orang yang begitu bersungguh-sungguh nak aku post gambar makanan yang aku masak dekat blog makanya aku pun post jugak lah. Bukan nak menunjuk-nunjuk. Maaf,aku tak layak nak tunjuk-tunjuk masakan aku yang tak seberapa ni. Masak pun sekadar untuk perut sendiri, belum layak nak masak untuk orang lain terutama keluarga bakal mertua #eh.


Buat masa sekarang,masak dan post gambar hanya untuk buat koleksi blog sendiri sahaja since setiap kali cuti aku akan masak dan amik gambar dan syok sendiri. Itu kepuasan diri sendiri. Bukan nak mintak orang puji. Harap faham.


Menu Hari Ini:

Nasi Beriyani Bersama Udang Masak Sambal dan Ayam Goreng Berempah bersama Tomato salad sambal belacan dressing. (wahh kelass kau mariah nama tak nak kalah!)

Nasi Briyani, Udang kertas size XXL masak sambal, Ayam goreng berempah dan Air tebu fresh baru mesin -___-"


Dan harini jugak ada seseorang tu buat pertama kalinya masak kari dan success! Congrats!! Teringin nak rasa kari ayam tuuu....Nyam nyam nyam! Lepas ni aku boleh pencen, sebab ada Masterchef dekat rumah :)


Kari ayam Mamu Taiping. HAHA!







p/s: most of the dishes above mommy yang masakkan terutama sambal udang.Credit to mommy monster

4 comments:

Othman F. said...

eh siapakah seseorang tu? hahaha

wahh nasik beriani tu, first time aku tgk org makan ngn sambal udang *telan ayaq liuq* bestnyeee

a's said...

#Othman F.
hahahaha hebat kot boleh masak kari,tergamam aku -__-


a'aa family kitaorang memang suka makan nasi briyani dengan sambal udang/ayam/ikan..hihihi sebab kalau makan dgn kari nanti rasa muak.kuah dhal xpe :)

Othman F. said...

untunglah! nanti ko duk depan tengok tv, ade orang masakkan kat dapur.ahaha. mcm sedap, nk try gak ah makan macam tu..

a's said...

#Othman F.
hahahaha memang tu niat di hati..nak jadi mem!!! :P

must try! semakin pedas semakin best :P