25 May 2010

Syndrome #1

Lately,aku macam ada satu syndrome yang membimbangkan tetapi membawa kebaikan juga di sebalik keburukan tersebut.

Aku suka tertidur depan laptop sambil tangan masih di mouse pad pada pukul 11pm-12am dan hanya akan buka mata semula pada pukul 4am-5am dan pada ketika itu aku belum solat Isyak!!

Keburukan syndrome di atas ialah:
# Melengahkan solat Isyak
# Tengkuk rasa macam terkehel
# Pembaziran elektrik (laptop,lampu kalimantang dan router)

Kebaikan syndrome di atas ialah:
# Dapat buat solat sunat Tahjjud (ikut mood lalok ke tak)
# Dapat baca Mathurat (ini memang selalu)
# Dapat solat subuh lepas azan dan feel macam bulan puasa

Dah seminggu aku menunjukkan syndrome ni.Tapi pada keesokan harinya,aku akan bagun awal pulak dalam pukul 9.30am-10am. Memang pergi la. Sekarang dah susah bagun lewat macam dulu-dulu masa mula cuti.Alhamdulillah,nanti dah masuk belajar tak susah sangat nak adapt.

Jadi,syndrome ni baik ke tak untuk aku?Bagi aku,macam baik la jugak IF aku solat Isyak awal-awal then tertidur dan bagun semula.Malam ni akanku cuba untuk alter syndrome nih.LOL

2 comments:

yana said...

waaaaa. bgsnye boleh bgn kol 4-5 am :)

a's said...

memang automatically terbagun.tp tak set alarm pun :p