28 March 2011

Favorite Food: Nasi Kerabu

Nasi kerabu! Oh myy...boleh meleleh air liur bila fikirkan pasal makanan ni.

Semua ini kerna aku ter-ketagih dengan Nasi Kerabu Pasar Malam Seksyen 17 Petaling Jaya! Sumpah sedap bagi aku yang mula addicted dengan Nasi Kerabu ni sejak 3 tahun lalu. Setiap minggu hari selasa,Nasi Kerabu merupakan juadah wajib untuk aku santap as dinner.


Tapi perlu ditegaskan,aku hanya makan Nasi Kerabu WITHOUT BUDU okay! Entah dari kecik mind set aku dah tetapkan yang BUDU=BERUDU=ANAK KATAK DALAM LONGKANG! Sorry buat pembaca yang suka makan budu,aku memang noob!


So,sampai ke tua bangka macam ni aku dah tak boleh terima untuk makan budu. Kebetulan Mr.Past ialah orang Pantai Timur,memang kena sangat la dengan current addiction aku tu dulu. Tapi aku suka Nasi Kerabu awal lagi daripada aku suka Mr. Past.hehehehe


Walaupun sekarang aku belajar di kawasan Pantai Timur jugak tapi bukan mudah nak cari Nasi Kerabu yang betul-betul kena dengan tekak aku. Aku masih teringat-ingat Nasi Kerabu Seksyen 17 sebab sambal makcik tu buat pedas giler dan gerai pasar malam makcik tu bersih! No doubt about that.




OH TUHAN! RINDUNYA NAK MAKAN NASI KERABU PASAR MALAM SEKYEN 17!!!! Bila lah dapat pergi PJ time pasar malam lagi? And rindu juga dengan ice cream goreng di pasar malam tu.yummeeeyyyhhhh!!!


all images credit to Google

7 comments:

Useriez said...

argghhh terliur! teringat nasi kerabu bazar ramadhan kat johor!

Fad Othman said...

anna!!!
nasi kerabu ice cream gorenggggggggggg!!!
dua2 fevret time kat PJ..
maigawd rindu giler wehhhhhhhhhh~~
jum p sekali nanti2 (bile entah) LOL

a's said...

@useriz
arghhh! sedap kan? aritu pi kelantan tak makan ka??mengidam dah ni ;'(

a's said...

@Fad Othman
jom p!! Lapar weh!! cuti ni balik t'gganu bp hb??

Hazlin Lalala said...

best gile !! hahaha.. btw...a few days back dpt mkn na c kerabu btol2 from kelantan ! kwn mk fly g kelantan sehari sbb ade keje then fly kl back die bg nasi kerabu.. heeeeee..best !

a's said...

@Hazlin Lalala
jelesnya!!! teringin nak makan nasi kerabu sgt2 now.nafsu mencanak-canak ni!! sila makan puas2 before balik egypt ye :D

Fad Othman said...

tak sure lagi.. habis exam 12hb teehee maybe 14 dah balik kot..ko cmne?