14 May 2011

Day 24

re-post


12 May 2011



Woke up in the morning and found out that I have 4 missed calls from mommy this early morning and I can tell this is not a great sign! She must forget something and want to take that something but the key is inside home.Pehe dok?


Yes so true,memang ibunda terlupa ambil kunci kereta dan by the time dia nak masuk rumah semula kunci rumah pulak dia dah baling masuk dalam rumah awal-awal. Sebab tu muncul 4 missed calls dan aku pasti ibunda mesti macam naga lapar masa tu kan? Ibunda cakap dia dah tekan bell rumah and still aku tak bangun pun! Wakakakaka!!


FYI,handphone aku letak dalam drower. 2-3 kali dalam sehari aku check handphone dan sebab itu juga aku jarang reply sms tepat pada waktunya. Selalu masa yang paling consistent aku check handphone ialah selepas usai solat maghrib. Kalau nak sms benda penting,sila sms within the time constrain. LOL.


Lepas tu,defrost ikan dan goreng ikan tongkol/kayu untuk lunch. Malas nak masak beriya sebab petang nanti nak pergi pasar malam di PERLIS by MYSELF!!

images credit to Google and as stated in picture


Petangnya pulak,teringin sangat nak makan ice cream Wall's walaupun hari ni asyik hujan saja. Ada aku kisah? Hehehehe...Macam mana badan tak gemuk kan -___-'


Dengan semangat waja,aku pun pergi ke PERLIS drove all the way from home just to go to Pasar Malam to buy my favorite Nasi Kandar! Macam along cakap semalam,kalau anak mamak tu memang akan cari makanan dia jugak!!! Walaupun aku rasa macam aku tak ada kaitan pun tapi aku memang penggemar Nasi Briyani, Nasi Kandar dan semua makanan yang ada di Penang! HA-HA.


For the first time aku pergi Pasar Malam seorang diri,rasa macam loser pun ada tapi ada aku kisah janji aku dapat beli makanan kegemaran sebab hanya di Pasar Malam ni saja yang aku rasa Nasi Kandar dia pure mari! Orang lain masak tak core!! So,tak layan beb!


Lepas dah beli nasi kandar,drove to mall kejap untuk beli ice cream Wall's Raspberry yang 1 tupperware 1.5 liter tu. Dan tak lupa juga beli waffle cup dan rempah Nasi Briyani sebab mommy monster nak masak Nasi Briyani hari sabtu ni. Almaklumlah nak jumpa anak kesayangan di asrama. Siapa lagi kalau bukan adik gue!

image credit to Google and as stated above. My ice cream flavor is raspberry not rainbow paddle pop


Jadi,begitulah kehidupan sebagai seorang anak 'tunggal' yang kadang-kadang loser tapi hebat! HA-HA!! Drove for few miles just to buy Nasi Kandar memang sangat sengal kan? Tapi tak kisah,janji perut kenyang suka hati.......


Oh,harini hati rasa berbunga-bunga..Mungkin sebab perut kenyang makan Nasi Kandar. Alhamdulillah~~~



Done with Day 24

4 comments:

mengenaldiri said...

hye gorgeous!
nice to know u
:)

yaya_flanella said...

tapi faveret saya paddle pop rainbow. aa camne? ;p

a's said...

#mengenaldiri
hye pretty!
thanks for dropping bye :)

a's said...

#yaya_flanella
paddle pop pun sedap,tp raspberry pun yummy! cubalah :P