11 July 2011

Happy Birthday #4

its my best girlfriend's birthday today, 11 July 2011!

1st time tengok makcik ni makeup,lawa! Mmg kalah la orang yang pakai baby talcum powder jari senget tu -___-"


I knew this crazy,loud,weird,cute,brave,slumber,pretty girl barely in 2008 when we were in foundation studies in Petaling Jaya. Credit to Raihan and Yasmin for introduced this girl to me on the 2nd day we were there.


Since we are from the same state,so the 'ukhwah' or brotherhood became tighter everyday even we are from different course. She was the one who trigger my 'want-to-know-everything-and -kepochi' alarm back in 2008 and end up i met my mr past.


Even we only knew each other for 3 years but I feel like knew this girl since the day I was born! She knew how to treat me with her own 'style'. Garang tapi baik hati :)


Masa di CFS dulu,kitaorang kalau tak melepak ramai-ramai either di bilik waniiee or najmi memang tak sah! and for sure semua ahli forum terdiri daripada 3-4orang Anak Utara, 2-3 orang Anak KL, 1-2 orang Anak Kelate. Bayangkan bilik yang tak berapa nak luas tu dipenuhi dengan anak-anak ni bersembang kalah pasar malam setiap hari selasa Seksyen 17 tu! Memang havoc!


Mind you,this girl ada 1 secret yang tak boleh di-reveal kan di sini sebab takut nanti bakal-bakal suami dia lari.hehehe..kitaorang dah ugut nak buang that 'thing' tapi dia still nak simpan and until now kot.


This girl jugak yang influenced aku dulu suka band indie such as Hujan,Bitterweet,Couple, influenced aku tengok BOF (Boys Over Flower) sebab kitaorang dok cayaq tengok Jun Pyo yang ego tapi romantik tu, influenced aku layan Big Bang (dulu jela sebab tiap-tiap hari diaorang dok nyanyi sampai aku pun dah hafal,now dah tak minat).


Seriously this girl is crazy! Pergi GIG siap moshing lagi tapi tudung tak tanggal,itu memang aku respect!


Lepastu kalau dia jerit,boleh dengar sampai ground floor even principle kitaorang pun boleh terkejut.HAHA!


Walaupun segila-gila beliau,beliau sangat takut akan ULAR! Tengok gambar pun tak boleh,apatah lagi tengok depan mata. Boleh menjerit satu wilayah tu :D


She is being nice to me since the day I knew her. Masa aku patah hati dulu,dia siap bluetooth lagu "Patah Hati-Sudirman" untuk aku dan nyanyi lagi. HAHA! Memang bikin aku nak gelak dalam tangisan la bro!!


Then dia sanggup teman aku pergi memuaskan nafsu shopping lepas aku patah hati tu. Tapi kami berdua memang pasangan gila shopping yang terbaik. Hal ini dapat dibuktikan semasa perayaan Hari Raya. Shopping sampai berjuta-juta lemon lepas tu balik hostel terbongkang tidur. It was a great time we spent together.


And the most exciting thing that this fella will do to me is by giving such surprise birthday gift every year and I already got a big teddy and best friend t-shirt from her :D


But since dah masuk main campus last year,masing-masing dah busy. Dia dah tak dapat jadi shopping partner, online partner, sleeping partner (?) dah. But still contact but rarely can meet her. Walaupun begitu,insyaAllah this friendship will be forever.


Today is a big day for her and now she is on her way to Bandung with 4 other friends for a vacation.


To my best girlfriend forever,




I wish you are always happy with your life. And may Allah bless you in whatever you do.Have a great one! You are already 21st,but for me you are still 18th :P Young at heart! Stay cool,crazy,and cheerful like before.


There is a gift that gold cannot buy
A blessing that's rare and true
That's the gift of a wonderful person coming into my life
Like I have in you!
True friends are always close to your heart
Whether you're turning eighteen or twenty one
Happy Birthday!
Forever 21 :P




2 comments:

About Me said...

hye wanieee~

lilin said...

happy birthday to ur bestie :D

p/s : lawa template baru.hehe