15 July 2011

Panas Hati

Tadi budak paling suka create masalah a.k.a adik aku yang semakin mengada-ngada tu call cakap boleh balik today. So,sepantas kilat aku kena meredah traffic lights dan kereta yang banyak untuk sampai di Perlis. 45 minit juga perjalanan nak sampai sekolah adik aku tu tapi tadi lebih cepat daripada biasa.


Masa otw balik,follow 1 kereta iswara aeroback (mcm tu ke eja?aku hentam) bernombor pendaftaran RF **** yang sangat tak ada nilai sivik aku rasa. All the way about 10 mins aku follow belakang bontot kereta dia,every 10 secs dia,anak lelaki,anak perempuan,isteri masing-masing dok buang kulit,biji,RANTING buah rambutan. Aku agak kalau kutip,memang dah cukup 1kg kot!!


Aku sangat marah orang yang tak reti nak jaga alam sekitar ni. Dah macam binatang yang bergayut-gayut di pokok tu dah aku rasa. Lepas makan,campak,makan,campak merata-rata. Anak-anak for sure baik punya di-training macam tu sejak kecik. Nanti besar tak tau la macam mana.


Done Panas Hati part 1


Then masa di 1 traffic light ni,aku at the front of the queue tapi untuk lane kiri.Lane kanan ni ada la sebuah kereta Viva warna putih bernombor plat JKL ****. Ada 2 budak lelaki muda dalam tu. Aku pun cun jela tukar gear to "N" and relax.Sikit pun tak pandang kereta sebelah ni.


Lepastu,dia punya ke-poyo-an mula terserlah bila dok tekan-tekan minyak macam nak racing tu. Banyak kali okay,selama lampu isyarat tu merah,selama tu jugak dia dok press minyak macam ajak aku race.


At first aku ingat kereta wira,tapi bila aku usha di side mirror takdo eh kereta wira belakang kereta aku mahupun kereta viva tu. Bunyi macam lori,tapi kereta viva. Boleh bayang tak?


Then lepas lampu hijau aku pun relax jelah tukar gear "D" and start to drive. Mind you aku tengah lalok nak tidur sebab semalam tidur lambat berangan dengan my friend tu sampai pukul 4 baru tidur.Udah ler tak bangun sahur,nasib baik subuh aku bangun. So back to story,aku drive jela,mamat viva tu pun awal-awalnya lembab jugak nak speed pun kan. Aku dah gelak dah,then memang dia pecut la.


Aku pun kejar lah,niat di hati nak buktikan aku bukan lemah sangat weiiii. Tapi apakan daya,keretaku takdo enjin turbo!! bawak 100++km/j saja jalan biasa 2 lanes tu.


Memang dia tinggal aku dalam 100m macam tu,tapi seriously aku tak dapat kejar sebab bukannya aku drive City or Accord mommy monster. Huaaaaaaaaaaaa! Sadis!


Lepas tu aku redha jela,bawak 100km/j macam biasa then dekat traffic light depan rumah aku tu kereta viva tu still dekat situ sebab lampu tengah merah.HAHAHAHA! Padan muka,laju-laju kau pun depan rumah aku jugak aku dapat potong kau sebab nak masuk simpang rumah.


Itulah,aku sekarang berpegang kepada prinsip arnab dengan kura-kura sebab aku tau kereta aku tu tak boleh nak pecut gempak mana pun. Tak pasal-pasal terburai abis nanti tinggal stereng jo camno? HAHA


pergh.....meleleh air liur tengok! Nakkkkkkkkkkkkkkkk!!!



Semalam ayahanda bercadang untuk membeli kereta baru,aku dah ceria nak mampus dah. Ada harapan ni-bisik hatiku..Tapi itu lah,aku rasa rumah aku dah boleh jadi showroom Honda sebab segala jenis kereta nak beli Honda. Tapi kereta aku sekarang terkecuali la,itu 'champion' punya wooo!! Kelisa je pun.hahahahahahahahahahaha.....



Aku tak mintak yang mahal-mahal pun,tapi aku nak Lancer cukup lah.Pleaseeeeeeeeeeeee................................ (LOL)

4 comments:

Cik NurulZaty said...

waaa..nak lancer tuuu.

a's said...

#cik NurulZaty
eh bukan ke pernah post pasal i want Lancer?hahaha

kalau ada Lancer,baru handsome segak bergaya boleh balik kuantan dengan mudah :P

iela_fadila alias said...

wahaha..padan muka viva tuu..haha
ley la ak g letak moto honda kat situ gak,adik-beradik honda,hihi
*bdget moto honda cam keta honda la sgt kan,hihi

a's said...

#iela_fadila alias
tu la,last-last kura-kura jugak elok ja masuk kanan depan dia.baik punyeerrr....

tapi kura-kura nak engine turbo jgk!!!


haha,lai lai! aku ada scooter honda,motor honda kapcai,keta honda 2 jenis.coming ni pun mungkin honda jgk insyaAllah kalau duit tabung cukup.HAHA.seronok pakcik honda tgk umah aku meriah dgn nama dia ja..ish3!!