08 February 2012

Semakin Hari Semakin Payah

BASIC GENETIC ENGINEERING
PROTEIN BIOTECHNOLOGY
ENZYMOLOGY
BIOTECHNOLOGY, LAW AND ETHICS
PHILOSOPHY OF SCIENCES
FAMILY MANAGEMENT AND PARENTING
HALAL&HARAM IN FOOD INGREDIENTS & PROCESSING
(degree of kesusahan menaik dari bawah ke paling atas which is Basic Genetic Engineering)


Memang semester ni bakal menyaksikan crack on my head la sebab subjects semua dah dapat warning from lecturers awal-awal yang semuanya bukan mudah nak score. Iya,bukan MUDAH tapi tak MUSTAHIL :)


Mulakan semester baru dengan azam+usaha+tawakal yang baru. Kalau tak usaha jangan gedik nak tawakal eh anna.boooo!


Among all the subjects,subjek Family Management & Parenting dan Halal & Haram in Food Ingredients & Processing paling menarik minat aku. Kita tengok lama mana nak menarik sangat ni kan...hukhukhuk!


Mind you all the subjects this semester more to Biotech itself but only next year I will take the concentration (major). Ini pun dah cukup tough, tahun depan which happened to be next semester tak tau la macam mana dia punya hectic tu kan. Ya aku tau budak Medic lagi hectic sebab tu aku tak layak ambik Medic sebab aku jenis suka main-main. Okbai!



Aim: To be the highest,not in the pool among of average. Challenge accepted! (Barney HIMYM voice)




p/s: Seriously hidup semakin miserable bila kena compete dengan juniors termasuk the brothers when it comes to transportation thingy. LETIH woi gini :(



2 comments:

Othman F. said...

Nama subjek pun aku dah takot bace doh! All the best mek :)

a's said...

#Othman F.
thanks mek! good luck to you too!!!