21 July 2011

Pengalaman: Menonton Perlawanan Bola Sepak


Seriously aku rasa malam ni merupakan kali pertama aku tengok bola yang betul-betul punya enthusiasm! HAHA


Ini semua kerana desas desus bersama kak esah dua orang ni Miss I dengan Miss D di twitter.Aku posted something about Drogba,siapa manusia ini sebab ada orang tu minat sangat dengan Chelsea sampai spent beratus-ratus for 1 ticket je pun. Aiyayaya.....


Then mulalah melalut dengan kak esah berdua ni yang aku dah in realtionship dengan Drogba #TDDMKA #APTB!


Makanya,bermulalah semangat membara untuk tengok perlawanan tersebut. Masa Malaysia vs Liverpool aritu aku ada tengok jugak. 2nd half memang Malaysia kena bantai teruk. Kira itu titik tolak pertama aku mula nak stick to watch the Malaysian team. But this time,Senior team yang turun padang. Not the Olimpik team so agak hambar permainan di situ.


Walaupun begitu,the Senior Malaysian team has proven that they can play well too! Keputusan 0-1 yang sangat terang-terang linesman tu buta hati buta mata tak nampak ke bola Drogba tu tak lepas line pun weh! Geram aku dengan linesman ni. Surely kena pulau dengan orang Malaysia at least until next game dengan Singapore pulak.


So,niat di hati semalam nak beli jersey Chelsea terbatal! Memang nak beli jersey Harimau Malaya sajo,Home and Away! Oh yeahhhhhh! Tak sia-sia tukar profile picture di Facebook & avatar di Twitter pagi tadi -_______-"


Malaysia tetap menang di hatiku!


Keep it up the great work guys! Standing ovation to all Auuuummmm Players tonight! They did a really good job.


Hebak jugak si Farizal Marlias ni! (bukan gambar tadi)


images credit to Google





Indahnya pengalaman tengok bola ini.HIHI.

p/s: Tengok depan TV only,belum pernah menjejakkan kaki ke stadium bola sepak lagi.InsyaAllah one day



Mintak-mintak lepas ni pun still minat tengok football match lah.Amin :D

6 comments:

lilin said...

memang indah tau?haha
aku pun ingat nak tambah jersi kuning satu lagi. semangat membara neh!haha
auummmm!!

a's said...

#Lilin
inilah manusia yg bertanggungjawab buat aku berdebor-debor nak tgk match ni.hahahaha

auuuummmmmmmm! ko dh ada yg biru kan?beli kuning pulak lerrr

lilin said...

ya, saya lah orangnya :D
tunggu masa je nak beli ni.serius tak penah rasa sesemangat ni. haha XD

a's said...

#lilin
bagus anda mengaku! hahaha
kannnnn! rasa excited giler! nak beli jersey esokkkk tp harus ada mobilnya.waduh-waduh

Cik NurulZaty said...

x tgk pula chelsea tdi..tpi i tgk je liverpool hari tu..hehehe

:)

tgok sekali sekala ni mmg best kan!

a's said...

#Cik NurulZaty
haha,awal2 game agak lembab skit sbb asyik defend je. 2nd half ada jgk trial to score tp linesman bengap kasi 1 score dkt chelsea.


itu la,nak nak pulak first time.hahaha