26 August 2011

Bikin Gua Panas #5

Tak payah nak tulis panjang-panjang,


View THIS!!!!!


Lepastu tengok link ni pulak



Agak-agak apa kau rasa kalau gambar kau kena copy paste lepas tu buat pulak cerita baik punya tanpa dapat credit apa-apa dan paling worst ialah orang tu kau tak kenal pun???


Selalunya aku disable right click,gambar pun aku disable link. Masih ada jugak kes macam ni? Semangat sangat ye kalau nak mencuri pun.Kalau nak ambik pun,kasi credit la bro! Walaupun gambar tu buruk,tapi dalam gambar tu ada gambar kawan baik aku,kira dia pun ada hak la kalau kau nak sebarkan gambar dia.


Memang panas!!!



p/s: Dugaan Ramadhan

10 comments:

aiman afiq. said...

letak watermark je lain kali,play safe :)

a's said...

#aiman afiq
kalau semua gambaq dalam blog pun nak watermark berat sikit la sbb banyak :( tapi betul la,now on kena play safe dah

Cik NurulZaty said...

tu laa..

waktu ada kwan share tu..apsal rasa macam pnah baca....

rpanya2 ni anna punya..

nmpknya ada org copy cite anna ni and sebar kut emel
sbb dia ckp sumber dari emell

so, ada la tu org2 yg wat chain email psal ni kan..huhu

sabo eh anna~

iela_fadila alias said...

uish ! yala,pic tym kita p tasik dlu.crita tu ak ingt dy amik gak,uhu

bunyamin khair said...

nice. haha. tak pa la..nk wat cemana..

a's said...

#Cik NurulZaty
lah kiranya dah lama la orang ni post?ingatkan baru lagi :(

anna tau pun sebab ada orang kasi link ;'(

a's said...

#iela_fadila alias
yezza!! you can be the witness of the case la.huhuhu

bukan nak bikin kecoh,tp please respect other privacy la kan

a's said...

#bunyamin kahir
terpaksa menyabaqkan diri la ni :(

Cik NurulZaty said...

xpe..at least ni kisah baik kan...

elok utk disebarkan..cuma mgkin salahnye x kredit kt u..
mgkin dia pun tak tahu cite asal ni dari u kan...

:)

Sang Harima said...

Bagus la kalau makan nasi habis..

*Balas untuk entri yang kena plagiat tu.