24 December 2011

Jalan-Jalan Cari Makan Edisi Kuantanamo #6

Well,hello there! *saja nak tiru IniAnwarHadi* #TDDMKA

Semalam buat pertama kalinya nafsu terhadap makanan aku kembali dengan jayanya! Alhamdulillah. Malas nak menulis sebab aku memang seorang yang pemalas. Thank you!


Lokasi: Pasar Malam belakang Masjid Indera Mahkota 2 kot? Tak tau.LOL
Ranking: 3 and half stars
Kebersihan: Dah nama pun pasar malam, takkan nak bersih macam hotel 10 bintang kot...


"Appetizer": Laksa Penang
Komen: Walaupun rupa parasmu macam tak berapa mengancam,tapi rasamu boleh lah jugak mengubati "Homesick" gue ni. Oh I miss laksa Kuala Perlis!




"Main Course": Nasi Kerabu Toksey Budu Denge Daging Bakar
Komen: Seindah paras rupa,aku memang suka gaul semua bahan-bahan dalam nasi kerabu sampai jadi macam ni.HAHA. Tapi standard,harga mahal gilo even dekat Petaling Jaya dulu lagi murah dan lagi sedap dan lagi pedas! Yummy!! I miss pasar malam PJ Seksyen 17!


image credit to google
"Dessert":
Kopok lekor sedak nok mampuh!

Komen: Beli dan makan sendiri! Dekat sini dia ada jual hok rebus denge hok goreng. Dah try dua-dua,hok goreng sedak lagi.ngeeeee.




Pemberitahuan: Kesemua makanan di atas berjaya dikunyah lalu ditelan dan masuk ke dalam sistem pencernaan hanya dalam masa 2jam. Syabas bettey!






p/s: No offense to orang-orang pantai timur. Orang utagha ni memang suka konon-konon speaking pantai timur padahal hancuqqq... -___-"

6 comments:

Othman F. said...

Aku pun suka imitate org utagha cakap..depan kwn2 utagha aku.. dorang tension gila denga aku cakap weh. nasi kerabuuu mmg sedak pom!

a's said...

#Othman F.
hahaha iela aku tau aritu ko cakap dgn aku pun ada la slang sikit2. bilo kito nok gi make nasi kerabu saing nih?

Othman F. said...

Hahaha! bruk weh aku merosakkan slang utagha. Jom weh, kite g pasar malam seksyen 17. rindu dowh nasi krabu sane. xjumpe pon kat ganu yang cm tu.huuuuuuuuu

Hazlin Lalala said...

saba je la !! sume sedap !! aaaaaaaaaaaa

a's said...

#Othman F.
aku tau sebab kawan2 aku yg bukan org utagha pun bila cakap dgn aku try to be one,mcm awkward gila.hahaha..indeed!! nasi kerabu pasar malam seksyen 17 sedappppp!! jommmmm!

a's said...

#Hazlin Lalala
hehe bawak bersabar,tak lama dah nak balik malaysia -__-"